Trappan

Hittills har man fått gå in i storhuset genom den lilla ingången, den på gaveln som egentligen ska bli dörr mellan kök och uterum. Entrédörren är ju igenspikad med panelskivor och har saknat trappa. Platån har i och för sig varit på plats ett tag (den har fungerat bra som arbetsbord) men igår fick även trappstegen komma ut för att monteras fast. Vi har också gjort en noggrann asbestsanering.

Eftersom dörrkarmen ska monteras in snart måste man ju ha trappan klar! Helt färdig är den dock inte än. Platåns sidor ska kläs in (liksom utrymmet under huset) så att man kan förvara saker där. På husväggen ska en ledstång monteras för att slippa halkolyckor, och så blir det något slags tak över alltihop så småningom.

Trappstegen sitter ihop med platån med ett par kraftiga vinkelbeslag och tjocka, rostskyddsbehandlade skruvar. De här vinkelbeslagen är nog ganska gamla. De låg i någon gömma här på gården och fick nytt liv, först genom att slipas rena från rost (borrmaskin med stålborstrondell eller vinkelslip är smidigt), och sedan genom svartbränning/linoljebränning – en gammal rostskyddsmetod som jag tidigare skrivit om.

Nu längtar jag efter att få såga upp dörrhålet! Det är alltid väldigt spännande att göra nya hål i fasaden 🙂 Men det får vänta till nästa helg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *