Visar endast kategorin Lina reflekterar (visa alla inlägg).
28 februari
Tillbakablick

Tillbakablick
Nu är det på tiden med några tillbakablickar från i somras! Se så fint det var… Storhuset fick sitt ena köksfönster uppsågat och kvällssolen strömmade in. Väldens vackraste utsikt blev det också.


Tillbakablick
Vi bar gärna ner middagen till byggplatsen för att kunna sitta och äta mitt i alltihop, lyssna på fåglarna och bara betrakta bygget. Här har lillhuset just påbörjats, golvet är lagt.


Tillbakablick
Det gick så lätt att bygga när marken var torr och luften varm. Det längtar jag ofta efter såhär på vintern. Att skrapa färg och kitt från fönstern tog lång tid och någon ruta gick sönder (!), men det var fint att stå utomhus med det.


Tillbakablick
Redan tidigt på morgonen var det ljust. Temperaturen var alltid rätt för målning (den här bilden togs när undertaket skulle målas). Det mörknade inte förrän sent på kvällen, och byggdagarna var så skönt långa.

Vilken himla tur att det snart blir sommar igen! :-D


10 november
Det är vi och bönderna
Det är vi och bönderna
I fredags kväll blev vi tvungna att köpa mer underlagspapp. Det blev en tur till byggvaruhuset strax innan stängningsdags, och på vägen dit lös det så hemtrevligt i alla fönster. Byggvaruhuset var helt tomt på folk. I mataffären (där vi också stannade till) var vi de ända som bar arbetskläder. Det kändes som om alla utom vi skulle hem och ha fredagsmys. Vi konstaterade att husbyggarlivet är lite som bondelivet – man jobbar när alla andra är lediga, och man är helt beroende av att vädret tillåter! Det blev nattarbete, men det gör ingenting. Lillhuset har ju nu äntligen underlagspapp – ett första lager regnskydd. Om det är något vi uppskattar just nu vad gäller den lilla bondgården så är det att husen är ordentligt regnskyddade! 

28 oktober
Väntar på stormen
I kväll ska höststormen Simone blåsa på vårt bygge. En klass 3-varning är utfärdad. Det känns väl sådär kul. Det är i sådana här lägen man undrar hur man egentligen tänkte då man placerade bygget under en dunge med jättestora ruttnande alar. Om lillhuset, som har tak men ännu inte väggar kommer att lyfta och blåsa bort, eller om plasten det är inklätt med kommer att slitas sönder så att materialet under fuktskadas. H har stormsäkrat med extra stödreglar och bundit fast presenningar noggrant, men det känns ändå jätteläskigt! Ja, nu är det väl bara att vänta och se vad som händer… Håll tummarna för att det inte händer något alls!
28 april
Ska man jobba eller ska man bygga?
Ska man jobba eller ska man bygga?
Det är lite dåligt med uppdateringar här på bloggen och det beror på att jag är här, i Göteborg, och jobbar. Det är verkligen en helt omöjlig ekvation att hinna med ett självförsörjande liv med husbygge, skötsel av odlingar, egen tillverkning av allt från kläder till frukostflingor, samtidigt som man åtar sig att arbeta för någon annan.
 
Det är trevligt och roligt på mitt arbete och jag är glad att kunna tjäna ihop pengar till mitt bygge, men jag har svårt att bli vän med tanken på att inte ha tid att utföra alla de där självförsörjande sysslorna. Knasigt känns det också att ett arbete bränner så mycket ork att jag ofta förvandlas till en urvriden trasa efter arbetsdagens slut. En trasa som hellre köper färdiga frukostflingor än tillverkar egna. Som hellre ser på tv än bygger på mitt lilla hus. Hur ska man bära sig åt för att hitta en bra balans? *Funderar*


29 mars
Populärare att köpa nytt än att ta tillvara
Populärare att köpa nytt än att ta tillvara
Glad påsk på er allihop! Jag tillbringar långfredagsmorgonen utanför mitt jobb trots att jag är ledig. Igår fick jag nämligen en hög med begagnade byggreglar som skulle kastas, och nu måste de hämtas. Jag är säker på att de kan komma till användning i mitt hus.
 
Annars verkar det inte vara någon här som vill ha dem. Vi har verkligen letat efter någon vill kännas vid dem, men ingen vill. Så märkligt, fullt användbara reglar värda en hel del pengar! (Tilläggas ska att här i huset finns det massor av människor som bygger och skulle kunna ha nytta av dem.) Tänk att det är så mycket populärare att köpa nytt än att ta tillvara…
 
I mitt hus kan det här nog bli både säng, badrumsinredning, köksmöbler och kanske till och med regelstomme till uterummet. Jag tycker att det finns få saker som är så roliga som att återanvända material :-)

Nästa sida

alternativ livsstil
husbygge
conpact living
Kontakta mig

lina@bondgardpahjul.se
 
Copyright Lina Nystedt 2012

Cookies